Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Πώς να αποθηκεύσεις τοπικά το blog σου (με tags, comments, εικόνες)

Λόγω του επικείμενου κλεισίματος των blogs (και των σχετικών θεμάτων όπως έγραψα στην προηγούμενη ανάρτησή μου),  και για να κρατήσω τοπικό αντίγραφο του ιστολογίου μου, που να είναι κατάλληλο για ανάγνωση και πλοήγηση (και με τα σχόλια των αναγνωστών), έκανα τα ακόλουθα (η όλη διαδικασία δεν απαιτεί πάνω από 10 λεπτά).


1/ Κατεβάζεις την εφαρμογή WinWGet(https://sourceforge.net/projects/winwget/), συγκεκριμένα  κάνοντας κλικ το αρχείο WinWget_0.20beta_setup.exe  (που φαίνεται ανοίγοντας το εικονίδιο φακέλου  WinWGet και μετά WinWGetv.020b)

2/ Το εγκαθιστάς (τρέχοντας το)

3/  Το τρέχεις. Ορίζεις μια καινούργια εργασία (Jobs > Add New)

4/ Της δίνεις ένα όνομα (να υπάρχει)

5/ Προσδιορίζεις σε ποιο τοπικό φάκελο θες να αποθηκευτεί το ιστολόγιο που θα κατεβάσεις, επιλέγοντας τον επιθυμητό φάκελο από Local downloads Folder

6/ Στο tab Logging και Input κάνεις τικ τις επιλογές  [c], [F], [B]     (δείτε και την παρακάτω εικόνα)

7/ Στο tab Recursive Retrieval κανεις τικ τις επιλογές:  [r] [l] [k] και στο level δίνεις την τιμή 2    (δείτε και την παρακάτω εικόνα)




Οκ.  Αυτό ήταν. 
Μετά από λίγα λεπτά θα έχει κατέβει.


8/ Δοκιμή 

Στο φάκελο που προσδιορίσατε θα υπάρχουν πολλά αρχεία μεταξύ αυτών ένα index.html απ' όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την πλοήγηση στο τοπικό αντίγραφο του ιστολογίου σας. Για να δείτε ότι το τοπικό αντίγραφό σας είναι πλήρες, αποσυνδεθείτε από το internet, και μετά ανοίξτε το αρχείο  index.html.


ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Τουλάχιστον σε εμένα φαίνεται να δουλεύουν  όλα μια χαρά. Οι αναρτήσεις και οι εικόνες τους έχουν αντιγραφεί τοπικά. Επίσης  η προήγηση με dates δουλεύει και η πλοήγηση με tags δουλεύει. Μπορεί ο counter με τα σχόλια να μη δουλεύει (αν τον πατήσεις), αλλά κάνοντας κλικ στον τίτλο μια ανάρτησης εμφανίζονται από κάτω τα σχόλιαπου έχουν γίνει για την ανάρτηση (αυτό ήταν το πιο δύσκολο να πετύχει), άρα όλα οκ .  
Δεν φαίνεται να χάνεται τίποτα έτσι.

Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για να κρατήσει κανείς ένα λειτουργικό τοπικό αντίγραφο του ιστολογίου του.
Αν κάποιος το δοκιμάσει και έχει πρόβλημα ας αφήσει κάποιο μήνυμα.

Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει.


Γιάννης Τζίτζικας, 28/2/2018

ΥΓ: Πέραν των παραπάνω κρατάς κάπου και το xml που δίνει η λειτουργία Εξαγωγής του pathfinder για να βρίσκεται (για ανάγκες μελλοντικού μετασχηματισμού για αυτόματη εισαγωγή σε άλλη πλατφόρμα, ή ό,τι άλλο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου